Sivut

maanantai 19. lokakuuta 2015

1691. Kuulunko viranhaussa demarileiriin


     Aamulla marssiessani sateisella kadulla berberin kaulukset korville vedettynä vieras hyvin pukeutunut mies veti minut kohteliaasti, mutta päättäväisesti näyteikkunan eteen markiisin suojaa. Tunnistin miehen Paavo Virkkuseksi. – Ennen nimityksen vahvistamista, kysyisin nopeasti, oletko minkään puolueen jäsen. – En. Etkö edes demarien? – En.

     Kuukauden ajan toimittuani valtiovarainministeriön suunnittelusihteeristössä huomasin, että minua ennen oli juuri nimitetty demarien Hannu Vesa ja keskustan Raimo Ikonen sihteeristön erikoistutkijoiksi.

     Yritin keskittyä vain omaan työhöni, muta jonkin verran kitkaa syntyi, kun en viihtynyt kahvihuoneessa keskustelemassa politiikasta ja sen merkityksestä sihteeristön toimenkuvaan.

     Myöhemmin sihteeristö hajotettiin sen luottamuksen heikentyessä toimia riippumattomana konsultoivana asiantuntijayksikkönä.  Ministeriön sisäisten poliittisten kärhämät olivat lakkauttamisen toinen syy.

     Myöhemmin Hannu Vesa nimitettiin maakuntajohtajaksi. Raimo Ikonen vuosien mittaan sai nimityksen sosiaali- ja terveysministeriön ostopäälliköksi, jossa virassa hän toimii edelleenkin. Hän toimii samalla tilintarkastajana keskustaa lähellä olevissa budjettiapua saavissa hyvinvointipalveluaja tarjoavissa kolmannen sektorin yhdistyksissä sekä säätiöissä.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti