Sivut

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

1659. Carl Haglund lobbarijohtajana


     Entinen puolustusministeri, kulttuuriministeriministeri ja nykyinen RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund vaikuttaa kiireelliseltä ja tahtovalta mieheltä HS:n haastattelussa 12.9.2015. Eduskunnan puhemiehistön palaveri odottaa.

     Eduskunnan verkkosivuston mukaan Haglund ei ole kiireiltään ehtinyt tulla nimetyksi eduskunnan minkään valiokunnan jäseneksi. Jos asia on näin, se on valitettavaa Haglundin äänestäjien kannalta, koska tunnetusti vaikuttaminen asioihin tapahtuu valiokunnissa.

     Kalenteriin Haglund on kuitenkin saanut järjestettyä sen verran tilaa, että ehtii toimia viestintä ja mediayhtiö Miltton Oy:n hallituksen jäsenenä Jorma Ollilan toimiessa puheenjohtajana.

     Miltton haluaa olla maailman paras viestintätoimisto suomalaisille organisaatiolle (julkishallinnolle), tuotemerkille ja Pohjoismaissa toimiville kansainvälisille brändeille. Sen tuotesegmentteihin kuuluvat muiden muassa sidosryhmäsuhteet, varainhankinta & yritysyhteistyö, yhteiskuntasuhteet, markkinointiviestintä, työnantajamielikuva ja myös hallitusohjelmassa mainittu digitalisaatio. Tällaisia energisiä yrityksiä maamme tarvitsee.

     Haglundin mukaan jäävyysongelmia ja ristiriitatilanteita hänen eduskuntatyönsä ja Milttonin hallitusen jäsenyyden kanssa ei tule, koska hän ei osallistu Milttonin operatiiviseen lobbaustyöhön. Hän korostaa kansanedustajana vastuuta työstään äänestäjilleen. Tähän voidaan todeta, että yleensä henkilöllä on jonkinlaista vastuuta myös sille taholle, joka maksaa hänelle pakkaa, palkkioita, korvauksia, jne.

     Haglund sanojensa mukaan hän ei käytä poliittista valtaansa Milttonin asiakkaiden eduksi.

     RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund pystyy kertomansa perusteella pitämään erillään kansaedustajana saamiensa tietojen hyväksikäytön Milttonin toiminnasta, koska rajan vetäminen ei ole kenenkään muun vastuulla.

     Haglundin esittämästä näkemyksestä on huomautettava, että tällaisia vastuunjaon perusteluja ei laajemmin käytetä yritystoiminnassa eikä myöskään julkishallinnossa, omituinen perustelu. Jatkoksi Haglund korosti olevansa kaikissa tilanteissa vastuullinen äänestäjilleen.

     Haglundin olisi toivonut kertovan hieman tarkemmin, miten hän on varmentanut sen, etteivät hänen eduskuntatyössään saamansa tiedot ja niitä koskevat paperi-ja digidatat kulkeudu asiattomasti väärin paikkoihin. Osa näistä tiedoista voi olla myös ei julkisia.

     Miltton ei ole mikä tahansa viestintäyhtiö ja yritys. Siellä on runsaasti akateemista korkeatasoista henkilökuntaa ja yhteyksiä jopa Singaporeen. Haglund ja valta osa henkilökunnasta kuulunevat saman tyyppiseen viiteryhmään kommunikaation muodostuessa silloin luonnollisen sujuvaksi ja helpoksi, tieto  kulkee.   

     Ei ole kauaa Stubbin toteamisesta, että politiikka on rikki ja konsensus puolikuollut. Monet tutkijatyypit ja yliopistotahot ovat tuoneet esiin korporatismin vaaroja. Yleisellä tasolla puhuttaessa tasokkaiden ja vaikutusvaltaisten poliitikkojen integroituessa virallisesti korkeaprofiilisten yritysten johtoelimiin, korporatismin vaara kasvaa.
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti