Sivut

maanantai 7. syyskuuta 2015

1651. Miksi Tanssitalo Helsinkiin


     Päivän HS:n mukaan Helsingin kärkipoliitikot kannattavat Tanssitalon rakentamista. Aikoinaan presidentti Halosen sisäministeriön kansliapäälliköksi demarien mandaatilta nimittämä ap. johtaja Ritva Viljanen on vastustavalla kannalla. Hänen pitkä polveileva virkamiesvastauksensa HS:ssä tanssitalokysymykseen muistuttaa tyypillisen poliitikon sanailua. Nyt Viljaselta tarvitaan samanlaista päättäväisyyttä tanssitalon puolesta, mitä hän osoitti 1990-luvun alussa, kun hän sai valtion tunnustuksen läänien lakkauttamisen hyväksi tehdystä työstä.

      Tanssi on ihmisen vanhimpia tunteiden esittämistapoja, joka sytytti koko yhteisössä polttavia mielialoja ja väkeviä sielun purkauksia. Taiteellisen ilmaisuvoimansa ja antinsa lisäksi tanssi kehittää koko kehon fysiikka, koordinaatiota, liikeratojen hallintaa. Se voi olla myös voimakas itseilmaisun ja terapeuttisen kokemuksen keino. Tänä päivänä tanssin esittäjien ja harrastajien joukko ulottuu huippuartisteista ja lavatanssijoihin.

     Julkishallinnollisen investointien ratkaisujen tapahtuessa päättävien politiikkojen mielin kautta päätöksiksi heidän olisi syytä ryhdistäytyä Guggenheimistä irtisanoutumiseksi. Guggenheimin sisältyy runsaasti epäselviä, ristiriitaisia ja riskinalaisia piirteitä.

     Sen sijaan Tanssitalon tarve on kiistaton, rahoitus Jane ja Aatos Erkon säätiön tuen ansiosta hyvällä tasolla, ja se kohottaa Helsingin ja koko maan kulttuuriluonnetta ja -myönteisyyttä.

     Kokonaisuudessaan hanke on selkeä vailla ulkopuolista hämäryyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti