Sivut

perjantai 4. syyskuuta 2015

1649. Hallitus ajautuu törmäyskurssille pakolaiskysymyksessä


     Ulkoministeri Soinin palatessa Yhdysvalloista arktisesta kokouksesta hän lausui Yle 1:n tv-toimittajalle pakolaiskysymyksestä. – Tilanne on sietämätön, kun Dublinin sopimista ei noudateta. Sääntöjä pitää noudattaa. Hallitusohjemassa on linjaus.

     Hän ei ottanut kantaa EU:n pysyviin pakolaiskiintiöihin enkä siihen, mitä Eurooppaan jo tulleiden kanssa pitäisi tehdä ja miten EU:n tasolla voitaisiin menetellä.

    Ei ollut kovin dynaamista puhetta.

     Samaan aikaan hänen ihannemaansa Britannia ottaa tuhansia uusia pakolaisia suoraan pakolaisleireiltä, vaikka D. Cameron pari viikkoa sitten oli kiristyspolitiikan kannalla. Mielet muuttuvat EU:ssa.

     Maahanmuuttoviraston tuoreimman arvion mukaan tänä vuonna Suomeen voi saapua jopa 30 tuhatta turvapaikan hakijaa. On turhaa väittää, ettei Suomessa ole kiinteistöjä pakolaisten sijoittamiseksi. Lakkautetuissa varuskunnista saadaan tiloja tuhansille. Asian voi tehdä PS:lle kiusalliseksi se, että osa tiloista voi vielä olla puolustuslaitoksen hallinnassa J. Niinistön joutuessa tällöin vuokranantajaksi pakolaisille. Vastaavia paikkoja löytyy muitakin.

     Hallitus joutuu tänä vuonna päättämään, mitä turvapaikkahaijoille tehdään, kun EU on osoittanut maallemme vastaanottokiintiön.

     Haalituksen pystyssä pysymisen kannalta paras ratkaisu olisi, että PS luistelee ulos sijoituspäätöksistä selittämällä EU-pomojen ratkaisseen, mitä alakerta tekee. Rahasta asia ei voi olla kiinni. Panihan pääministeri Sipilä 100 miljoonaa euroa biotalouden nimissä maatilojen kunnostukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti