Sivut

maanantai 12. toukokuuta 2014

647. Miksi älymystö lottoaa

Ei heidän pitäisi lotota. He tietävät voiton mahdollisuuden olevan noin yksi miljoonasta. Se merkitsee, että käytännössä ei ole mitään mahdollisuuksia päästä suurin rahoihin käsiksi. Silti he lottoavat , ainakin salaa.

Lottoamista ei voi oikein perustella jännityksellekään, koska on lähes varmaa, että voitto ei osu omalle kohdalle. Loton jännityksessä onkin jotain kummallista. Eihän kukaan pelkää viikoittain sairastuvansa syöpään, vaikka sen osuminen omalle kohdalle on todennäköisempää kuin lottovoitto.

Älymystön lottoamiselle täytyy etsiä muita syitä. Onko vain niin, että  koko lottokansasta on kivaa haaveilla, mitä tehdä suurilla rahoilla. Ja tässä suuressa unelmien kulkueessa ovat mukana rikkaat, köyhät , älymystö ja tavallinen kansa.

Kansakunnan lottoamiseen saa kyllä liitettyä halutessaan myös ikävän piirteen. Tarkkoja tutkimuksia ei ole käytettävissä, mutta on syytä olettaa, että alemmat luokat panevat toivonsa lottoon ja muihin harmittomilta näyttäviin rahapeleihin. Heiltä menee ainakin rahat ja mikseipä siinä sivussa toivokin.

Peliriippuvaisia meillä on kymmeniä tuhansia, useimmat pienituloisia. Herää kysymys, miksi rahapelejä saa mainostaa, mutta alkoholia ei.

Rahapelit omistava älymystö ei viitsi vastata tähän mitään, korkeintaan ohjaa riippuvaiset auttavan puhelimen linjoille. Köyhät maksavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti