Sivut

torstai 8. toukokuuta 2014

646. Vasemmiston uusi valtakunta

Jyrki Katainen ja Sirpa Pietikäisen tukemana korosti eilisessä kokoomuksen Eu-vaalitentissä merkittävää näkökulmaa. Katainen sanoi, että yksi tärkeä haaste EU:ssa on kehittää maiden oikeusvaltioperustaa. Hän ei sanonut hyvinvointivaltion perustaa. Tämä Kataisen kanta edustaa oikeiston ikivanhaa eetosta.

Uusvasemmisto, koskenee myös koko demarikuntaa, on vaikean probleeman edessä. Kyse ei ole Urpilaista tai Rinteestä. Kyse on siitä, että nyt pitäisi olla käytössä se elintärkeä, mitä ei ole: miten demarit aikovat uudistua vastaamaan yhteiskuntien muutosta ja hyvinvointia.

Ei hyvältä näytä. Nyt demarit ovat mukana kehittämässä EU:n ja Yhdysvaltain välistä vapaakauppasopimusta. Sopimus on päältä katsoen hyvä. Se estää kuitenkin ihanteellisen tavalla saada globaalipääoma demokraattiseen hallintaan. (http://thomaswallgren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167372-kestavaan-hyvinvointiin-sdpn-alamaki-rinne-ja-2000-luvun-suuri-muutos)

Vastaan väittäjä sanoo, että se edistää EU:n ja Suomen kilpailukykyä. Tähän voidaan sanoa, että ylikansalliset virkamiehet ja lobbarit ajavat sen varjolla pitkällä aikavälillä jyrkkenevää ristiriitaa keskiluokan ja hyvätuloisten välillä.

Luokkasodasta ei kannata vielä puhua. Mutta jossain tulee rajaa, jossa kasvua ei voida enää lisätä ympäristösyistä. Jos vielä uusvasemmisto pystyy joten kuten näkemään teknologian kehityksen uhat ja mahdollisuudet, tämä saattaisi antaa keinoja muokata uutta demari-ideologiaa puheenjohtajavaaleja pidemmälle.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti