Sivut

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

542. Arvojohtamisen kriisi

Yhtenä  keskeisenä maailman tulvaisuutta rasittavana uhkana on maailman laajuinen arvojohtamisen kriisi (Radio Classic 12.1. 2014). Perspektiiviä kriisiin tuo havainto, että Aasiassa on tulossa kulutusmarkkinoille suuri, valtavaksi  kasvava keskiluokka. Se vaatii  OECD-maiden tasoista laatua elämälleen.

Yrityksille  on mutkatonta kouluttaa arvojohtamista ottamalla omistajat, johto ja työntekijät koulutusprosesseihin, joissa aihe istutetaan organisaatioon. Ei se aina ole helppoa, mutta usein siinä onnistutaan, ainakin kohtalaisesti. Mutta kyse on aina voiton kasvattamisesta. Julkisella sektorilla voidaan soveltaa samoja menetelmiä.

Viime kädessä kyse ei ole organisaation arvoista vaan johtajien. Missä ovat ne vaikutusvaltaiset johtajat, jotka ajavat muutosta  maailman laajuisen työttömyyteen, tuloerojen kasvamiseen ja ilmastomuutoksen hallintaan. Sekin tiedetään, että maapallon megametropolien lukumäärä kasvaa muutamassa kymmenessä vuodessa noin 40:een. Osan näiden polien laitamien elämä muistuttaa  aavekaupunkien katukuvaa. Toki ne tarjoavat myös valtavasti mahdollisuuksia. Sekin tiedetään, että väärän tiedon määrä tulee verkoissa valtavaksi ongelmaksi. Kaiken tämä hallitsemiseksi tarvitaan arvojohtajia, joita ei vaivaa moraalikato. Heidän pitäisi johtaa esimerkillään.

Todennäköisesti tällaiset johtajat astuvat viimeistään silloin esiin, kun jotain länsimaat kohtaa pitkä kohtalonomainen katastrofi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti