Sivut

perjantai 24. tammikuuta 2014

568.Kauniit naiset saavat enemmän lapsia

Kauneus ei ole katsojan silmissä. Sitä voidaan tutkia ja mitata. Vanha ja suosittu tapa selvittää tätä on pyytää, kuten  poliisin tunnistusrivissä, joukko kauniina pidettyjä naisia riviin ja pyytää raatia asettamaan heidät kauneusjärjestykseen, kukin mieltymyksensä mukaan.

Ihme ja kumma, sekä miehet että naiset päätyvät suurin piirtein samoihin tuloksiin. Sama arviointi voidaan tehdä myös miehille. Ennen kuin päästetään asiaa pidemmälle, pitää huomata kauneuden olevan eri asia, kuin jostain ihmisestä pitäminen. Lähes poikkeuksetta kauneimmaksi, komeimmaksi,  arvioidaan hän, jolla on sopusointuisimmat ja säännöllisimmät piirteet.

Tutkija Markus Jokela on tutkinut, miten ulkonäkö vaikuttaa lasten lukumäärään. Tässä ei mene tasan onnen lahjat. Kauniina pidetyt naiset näyttävän saavan 16 prosenttia enemmän lapsia kuin vähemmän kauniit. Toisaalta hyvin viehättävät naiset saivat vain kuusi prosenttia enemmän kuin vähemmän viehättävät.  Vähemmän komeat miehet saivat vähemmän lapsia kuin keskivertomiehet. Mutta komeat eivät saanet sen enempää kuin tavalliset tallaajat.

Niin se tosi mieltyminen, rakastumien. Siihen ei ole mitkään kauneus- ja komeusarviot pure. Rakastuminen on näkijän tunnoissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti