Sivut

torstai 16. tammikuuta 2014

553. Kataisen pelastusrengas

Iltasanomissa oli eilen naseva juttu Kataisen moitiskelusta Suomessa vallitsevasta kielteisestä ilmapiiristä. On kuulemma olemassa ankeuttajaosasto, joka tekee salaa tuhojaan siellä sun täällä. Kyllä kielteisyyden näkeminen ja siitä puhuminen siinä laajuudessa, kuin Katainen sen tekee, on omituista. Se voi tuntua todelta vain heiltä, jotka katselevat maata yliopiston torneista.

On kuitenkin olemassa ankeutta. Vapavuoren seikkailu puurakentamisen metsissä onneksi piristi mielipideilmastoa. Mutta kokoomuksen paikalliset kansanedustajat eivät halua pakkoliitoslain koskevan heidän äänestäjäseutuaan. Demarit uhkaavat siksi kaataa koko lain. Tänään hallitus ei päässyt asiasta yksimielisyyteen.

Sote- ja kuntauudistuksen liukeneminen ties minne jo sekoittaa pääkaupunkiseudun asuntokauppaa. Tämän antoi ymmärtää aamun tv:ssä HYPO:n toimitusjohtaja  Ari Pauna. Alueen arvostus riippuu hänen mukaansa sitä, miten se sijoittuu tulevalle kuntakentälle. Kuntauudistuksen piti olla vuosisadan uudistus ja yksi vajepaketin tärkeä osa. Sote-uudistuksen oli tarkoitus täydentää suursaavutusta. Pelastuslaitosten uudistamisesta ei synny säästöjä. Onneksi hallituksen esitys rikoslainuudistamisesta seksuaalirikoksissa on valmis. Siinä muiden muassa alaikäisen kohdistuva seksuaalinen teko on aina törkeä, vähimmäisrangaistus neljä vuotta.

Nyt hetki käy. On selvää, että uudistuksia ei saada tänä vaalikautena edes alkuun. Välikysymys on tulossa. Alkuun paneminen vain sekoittaisi kuntakenttää juuri vaalien alla. Sitä Kataisen hallitus ei halua.

Kataisen hallituksen pelastaa vain rytinällä alkava maailmantalouden kasvu. Muiden muassa autokaupan elpymien Euroopassa indikoi tätä, kasvu 10 prosenttia Suomessa. Jos eduskuntavaalit käydään kasvun tunnelmissa, äänestäjä ovat moneen kertaan unohtaneet hallituksen kitkuttelun.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti