Sivut

torstai 16. tammikuuta 2014

551. Kesätyöpaikka

Uutisten mukaan ensi kesänä avautuu noin 110 tuhatta kesätyöpaikkaa. Se on hieno juttu. Ainakaan työpaikka ei siihen tyssää siihen, että on liian vähän alan saitteja netissä.  Google-haulla ”kesätyöpaikka 2014” löytyy kymmeniä osoitteita, joista etsiä. Palvelun laatu näyttää poikkeavan melkoisesti. Siis koettu tapa käyttöön: vanhat luotettavat ja tutut saitit. Facebook toimii myös. Kannattaa olla yhteydessä kuntaan ja käyttää omat kontaktit hyväksi..

Monille opiskelijalle kesätyön ansiot ovat hyvä lisä opintojen rahoittamiseen. Vesa Kanniainen Helsingin yliopistosta totesi  tv 3:n illan pääuutisissa, että  nykyinen opintotukijärjestelmä tukee pitkiä epätehokkaita opiskeluaikoja. Tämä on hieman krouvisti tulkittu. Aikana, jolloin opintotukea ei saanut, opinnot saattavat pitkittyä rahapulan vuoksikausia. Täytyi pyytää dekaanilta vuosi kerrallaan opintovapaata ja mennä töihin. Jos vanhemmat pystyivät rahoittamaan, se tietenkin oli hyvää takuulappu. Suurella osalla oli tyytyminen opintolainaan. Täytyy muistaa, että opiskelun aina jokin maksaa. Oppilaitos antaa oma subventionsa ja opiskelija, valtio sekä vanhemmat omat  panoksena. Ei pidä haikailla aikaa: ”kyllä sitä ennen selvittiin ilman tukia”. Se on kerta kaikkiaan buddenbrookkia.

Kun työuria halutaan pidentää ja siinä samalla jouduttaa opintoja, paras tapa on tehdä opintotuesta nykyistä kannustavampi valmistumaan nopeasti. Se olisi kaikille osapuolille edullisinta ja tasapuolista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti