Sivut

maanantai 13. tammikuuta 2014

544. Hallituksen kannanotto Pyhäjoen ydinvoimalan puolesta

Mika Pantzar  eilen tv-uutisissa eilen, että Suomen talousviisaat ovat pelotelleet kansalaiset vähentämään kulutusta. Monet ovat uskoneet, eivät tuhlaa. Tänään Etla pelottelee lisää sanomalla  Suomesta katoavan kolmas osa nykyisistä työtehtävistä. Synkkyyden vastapainoksi hallitus pohtii tänään Aalto yliopistossa Suomen tulevaisuutta ja miten maa voi turvata hyvinvointipalvelut ja lisätä yrittäjyyttä. Hyviä asioita.

Mutta jotenkin hallitus on nyt seisahtaneessa tilassa. Demareita vaivaa uskon puute, kuten suuruuden kokeneelle usein käy. Kokoomus näyttää valmistautuvan seuraavassa hallituksessa istumiseen. Vasemmistoliitto luo nahkaansa pyristellen eroon vanhoista sosialisoinnin leimoistaan ja änkyräkaartilaistensa maineesta. Kristilliset aistivat käyttävänsä viimeistä mandaattiaan vallan kahvassa. Vihreät eivät tiedä miten päin olisivat, piikittelevät ja sohivat sinne, mistä irtopisteitä saa. Ruotsalaiset saivat tarpeeksi turvattuaan Dragsvikin varuskunnan säilymisen.

Hallitus ei saa unohtaa kaivotoimintaa, vaikka monen raaka-aineet maailman markkinahinta on tullut alas. Metsä- ja kaivosteollisuus tulevat tarvitsemaan paljon sähköä. Suomen energiapolitiikka kaipaa päivittämistä. Ei riitä, että todetaan vain sähköä kuluvan noin 100 TWH. Venäjän vienti sähkölle on avattu. Hallituksen pitäisi ottaa  tässä tilanteessa voimakkaammin kantaa Pyhäjoen ydinvoimalan puolesta. On varmaa, että maailmantalous lähtee ehkä hurjaankin nousuun. Silloin tarvitaan halpaa energiaa ja jämäkkää hallitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti