Sivut

perjantai 10. tammikuuta 2014

537. Ruotsin kanta Suomen uuteen ydinvoimalaan

Tunnetusti ruotsalaiset ovat mukavia itseensä tyytyväisiä ihmisiä. He osaavat nauttia voitoistaan. Me suomalaiset iloitsemme erityisesti ruotsalaisten löylyttämisestä, viimeksi nuorten jääkiekon MM-kisoissa Malmössä

Se myös tiedetään, että naapurimme pyörittelevät mielipiteitään ennen päättämistä. Ydinvoima on tästä oiva esimerkki. Kansanäänestyksellä vuonna 1980 siitä päätettiin luopua. Sen jälkeen maan ydinvoimakanasta ei ota selkoa kukaan.

Sen sijan heillä on nyt selkeä kanta Pyhäjoen ydinvoimalaan. Nej, Nej. Tämän he ovat sanoneet lausunnossaan kauppaministeriölle. Voimalla tuhoaa heidän merialuettaan ja muikkukantaa jossain Perä-Pohjolassa. Venäläinen toimittaja ja raha on heille myrkkyä. Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja Ottavaisen vakuuttelut voimalan turvallisuudesta putoavat maahan kuin vesi hanhen selästä.

Ilmeisesti äkisti alkanut luodetuuli on saanut vastalauseet pyrähtämään juuri nyt Suomeen. Vai  olisivatko ne koukanneet Suomen kautta Perä-Pohjolaan ja sieltä takaisin Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti