Sivut

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

532. Kela käy kuin kello, omalla ajallaan

Kela on suoraan eduskunnan alainen laitos. Se on vahva  asema. Kelalla onkin tärkeä tehtävä. Se  hoitaa erilaisten sosiaaliturvaan kuuluvien tukien maksamisen ja tekee alaansa kuuluvaa tutkimustyötä.

Laitos on toiminut ja toimii jatkosakin uransa jättävien politiikkojen virkanimityspaikkana, viimeisimpinä keskustan Jorma Huuhtanen ja Liisa Hyssälä. Listaa voisi jatkaa pitkään. Näin on ja tulee olemaan. Sitä ei muutta Sipiläkään.

Kelan kovapäisyyttä, millä on hyvätkin puolensa, osoittaa se, että siihen ei pysty mitkään ulkopuoliset kehittämislirutukset. Se on kokeiltu muiden muassa monilla konsulttiprojekteilla. Tähän saattaa joku rautainen johtaja todeta, että niin pitää ollakin, ei konsultit meitä määräile.

Sivullinen voi tähän huomauttaa että, kun laitokseen kerran nimitetään yhteiskuntaa kokonaisvaltaisesti ymmärtäviä ihmisiä, kyllä heidän pitäisi julkisuudessa ottaa kantaa päivän kysymyksiin. Missä viipyvät Hyssälän näkemykset sote-uudistuksesta? Voi asian kyllä ottaa niin, että kun on kerran nimitetty, pulinat pois.

Niin se omalla ajalla käyminen. Tuttavani sai tänään Kelta ilmoituksen, että hänen reseptilääkkeiden omavastuu oli ylittynyt 1.12.1013. Ei muuta kun mummo apteekeilta kuitteja keräämään. Ict herätys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti