Sivut

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

530. Ylen uutisointi ja arvotutkimusYle uutisen tekemässä arvotutkimuksessa 4.1. ei voi päätellä, että suomalaiset kaipaisivat yhä enemmän yksilöllisiä ratkaisuja ja valinnan vapautta, kuten Katainen antoi ymmärtää uudenvuoden puheessaan. Vain viidennes kannatti yksilön vapauksia, neljännes oli konservatiivisia maaseutulaisia, kolmannes oli laillisuusihmisiä ja viidennes maailmanparantaja ja julkisen talouden ystävä, noin suurin piirtein.

Yli puolet kuitenkin katsoi, että Suomessa holhotaan liikaa.

Olisi tärkeää tietää, miten ja missä Suomessa koetaan hohottavan liikaa. Hallituksen esitys kodinhoidon tuen jakamisesta tasan kummakin puolisen kesken lienee holhoamista. Mutta se on myös työvoiman tarjonnan lisäämistä, mitä nyt niin kovasti halutaankin. Kauppojen aukioloaikojen säänteleminen vaikuttaa holhoamiselta, muttei ay-väen mielestä. Ajokortin uusimis-, autokatsastus-, nuohoamis-, liikennelupa-, apteekinpitolupa-, rakennuslupa- ja aseenkatolupapakko ovat holhoamista. Ne ovat kuitenkin välttämättömiä yhteiskunnaan toimivuuden turvaamiseksi.

Holhoamisen tunne on  eri asia  holhoaminen. Koettu holhous johtuu sääntelystä. Sitä on pyritty monissa talkoissa purkamaan. Eduskunnallekin on pidetty useita normitalkooseminaareja, laihon tuloksin.

Eräs yksityiskohta jäi eilen Yleltä julkistamatta, myös Ajankotaiselta kakkoselta. Noin 82 prosenttia ei halua, että sosiaali- ja terveyspalvelujen yksityistetään nopeammin kuin nyt. Tänään Ylen teksti-tv-uutisten otsakkeessa asia oli käännetty toisin päin: yritysjohtaja ovat tiukempia yksityistäjiä. Vaikuttaa kokoomuslaiselta viestintäpolitiikalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti