Sivut

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

504. Suvaitsevaisuuden Joulua

Meille monelle perinteinen joulun uskonnollisuus tarkoittaa kokoontumista yhteen lähisukulaisten kanssa ja kirkkoon. Vietämme joulun hetket omassa perinteissä hartaudessa.

Mutta meidän on ymmärrettävä myös muita, jotka haluavat lumoutumisisia elämäänsä etsimällä erilaisia haltioitumisia ja  kokoamalla niistä oman uskontonsa. Professorin Linda Woodheadin mukaan tämä on osa radikaalia muutosta, joka on tapahtunut eurooppalaisessa uskonnollisuudessa 1980-luvulta lähtien. Osanottajat saatavat kohdat kasvokkain tai  pitää omat hengelliset hetkensä sosiaalisen median välityksellä. Perinteisen jaon raja  pappeihin ja maalikoihin hämärtyy.

Tähän kehitykseen perinteiset auktoriteetteihin uskovat ovat suhtautuneet taantumuksellisesti kieltämällä esimeriksi naispappeuden, kuten Englannin presbyteerinen kirkko on tehnyt

Aristoteles on sanonut, että jos ihminen omistaa suvaitsevaisuuden lahjan, hän on ikänsä onnellinen. Tällainen ihminen voi joka päivä voi lahjoittaa lähimmäiselle kanssa elämistä menettämättä itse mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti