Sivut

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

480. Ruotsin urkinta SuomeenUusimpien Edward Snowdenin Ruotsin televisiossa tänään esittetävien paljasusten mukaan Yhdysvallat on hakkeroinut yksittäisiä suomalaisia tietokoneita ruotsalaisten avustuksella. Tähän on antanuut viitteittä se ikävä seikka, että lähes kaikki Suomen  internet-liikenne on vuosia kulkenut Ruotsin kautta ja Telia-Sonera verkkoineen on ruotsalaisten omistama. Hallituksen aie rakentaa datakaapeli Itämerän kautta Saksaan on tässä tilanteessa erittäin kanatettava.

Taannoinen ulkoministeriön urkintaepäily on elänyt kuukauden päivät hiljaiseloaan. Tämä ei ole ihme, sillä tällä välin on kautta maailman ja  Euroopan selvinnyt, että kaikki kykenevät urkkviat verkossa toisiaan. Se mikä tapahtui ennen agenttien välityksellä, tapahtuu nyt verkossa. Tämä ei tietenkään sulje pois sitä, etteivätkö  harmaaviittaiset mustasalkkuiset miehet puistsossa kohtaa edelleenkin.

Täytyy tavallisena kansalaisena ihmetellä, miten Ruotsi naapurimaana on ryhtynyt räikeimmäksi ja yksityiskohtiin kajoavaksi maatamme hakkeroivaksi operaattoriksi. Tämä täytynee johtua Ruotsin pitkään jatkuneesta oikeistolaisesta Yhdysvaltoja myötäilevästä politiikasta. Se on täyskäännös Olof Palmenin politiikkaan ja rohkeuteen. Ruotsin urkinta on pitänyt olla jo pitkään Suomen poliittisen johdon tiedossa.

Johtopäätöksenä suomalaiset ovat jo ilmoittaneet  siirtyneensä mustien kansioiden kanteluun ympäri kaupunkia ministeriöistä toiseen. Se on oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti