Sivut

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

459. Hjallis-tv-ohjelma


Eilen illla TV 3:n Hjallis-ohjelma oli hupia, mutta  varmaankin oli tarkoitus myös käsitellä jonkin verran vakavalla mielellä julkisuutta ja media yleensä, olihan vieraina Katariina Souri (Kärkkäinen), Henna Kalinainen ja Tuomas Enbuske.

Kaikki osallitujat moittivat enemmän tai vähemmän mediaa ja olivat olevinaan katkeria median heitä  kohtaa tehdyistä katalista tempuista. Hjallis oli muka katkera, kuin ei voi mennä kapakkaan kännissä, koska kännykkäkamarat heti laulavat medialle kuvia. Enbuske tevehti vangossa vääriä ihmisiä. Souri oli tosissaan katkera Seiska-lehdelle intimiteettinsä loukkamistesta ja on valittanaut asisasta  ihmisoikeustuomioistuimeen.

Heidän katkeruuden takaa ei juuri tullut esiin se, tässä ohjelmassa he taas kerran olivat keskeisesti mediassa esillä ja näin  taas alttiina lisä katkeruudelle. Ainoastaan Suori tunnisti olevansa vähän narsistinen, muut eivät. Nipin napin kaikki myönsivät hyötyvänsä mediajulkisuudesta.

No tämä ei ollut ohjelman ydintä, vaan Enbusken ensimmäien lause, että hän on media. Siis koko media. Hjallis on myös media. He saavat haluamansa mediassa läpi esimerkiksi twitterillä, Hjallis huomattavasti parmmin kuin järjestämällä tiedotustilaisuus. Siksi he ovat media. Enbusken mielestä tulevaisuudessa koko media-ala menee tällaista kehitystä kohti.

Jos näin on, se on todella huolestutavaa, että julkisuuteen tavallla tai toisella nousseet henkilöt muodostavat median saamalla sanansa läpi tulevaisuudessa twitterin ja blogien kaltaisilla välineillä ilman organioistua mediaa ja ilman sen perinteisten eettisten sääntöjen noudatamista. Sehän johtaa ennen pitkään  mediajulkisuuden satunnaisten satraappien valtaan. Olikohan Enbuske tosissaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti