Sivut

tiistai 26. marraskuuta 2013

453. Ilmastomuutoksen hirmuvaltaViime syksyn Dohan ilmastokokous ei saanut aikaan mitään. Juuri päättynyt Varsovan kokokouksen tulos vielä heikompi, ei aikatauluja eikä päästötavoitteita.  Maapallon hiilidioksipäästöt ovat ennätystasolla. Päästökauppamekanismi ei toimi lainkaan.

Nykyisen tiedon mukaan sään ennustetaan lämpenevän  kahdesta kuuteen astetta muutamassa vuosikymmenessä. Muutoksen vaikutuksia on kuvattu monissa medioissa, ja lopputulos on kamala.

Viime tiedot auringossa tapahtuneista muutoksista hämentävät ilmastomutuoskeskustelua lisää. Näiden lähinnä protoneja sisältävien auringosta lähtevien protonisuihkeiden vaikutusta maan ilmakehään ei tunneta. Tämä antaa aseita väittää sään muutoksen olevan aurinkoperäistä, ainkin suuremmilta osin.

Toivon pilkahdusta on. Akatemiaprofessori Markku Kulmalan johdolla on kehitetty  PSM-laite, jonka avulla pystytään seuraamaan ilmakehän molekyylien ja molekyyliryhmien syntyä. Jos tässä tutkimuksessa päästään niin pitkälle, että riittävällä varmuudella tiedetään syy-seuraus-suhteet, tämä saattaisi olla arvokas tieto ilmastomuutosken hillitsemisessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti