Sivut

torstai 28. marraskuuta 2013

454. ICT-ydinpommiMaailmalla tapahtuva muutos ja yteiskunnista saatavat kokemukset ja selvitykset viitaavat siihen, että tieto- informaatiotekniikka on tekeämässa tepposet tietoyhteiskunnalle. Tietoyhteiskunta ikään kuin roikkuuu köydessä reen perassä valjakon mennessä omille urilleen.

Ict:llä  kukkoilva puolustautuu luennoimalla, että tietoyhteiskunta on taas ymmärretty väärin. Vastustaja inttää, että niin se pitää ymmärtääkin. Kukaan ei voi tietää, mihin Himasen informationaalinen talous vie, koska kukaan ei saa tolkkua saatikka aisoihin digitaalisen maalman menoa.

Silloin kun commodore 64-koneet nousivat tuhansien koululaisten öisisille pöydille, alkoi hitaan ydinpommin vallankumous työelämässä, taloudedessa ja viihteessä Suomessa, aiemmin muualla. Positiivinen laskeuma satoi kaikialle.

Analyytikko tokaisee tässä välissä, että perustele, perustele. Älä nojaa Himaseen!

Ict:n hitaa ydinpommin vaikutus perustuu siihen, että ict:n avulla pystyään yhä paremmin kuvantamaan, käsittelemmään ja yhdistämään nanopartikkeleita ja niiden välisiä sähkökemiallisia prosesseja sekä luomaan taas uutta kuvantamista, jne. Tämä puolestaa luo taas tehokkampaa ict:tä jne....  Ei tarvitse keksiä uusia ainaita, vain aineiden osia ja niin välisiä prosesseja.

Kukaan ei voi ennustaa, mihin tämä johtaa. Mutta jos sallitaan sen verran darwinismin puuttua asiaan mainitsemalla, että ict:n kehitystä ohjaa ympäristö ja silloin se auttaa myös hyvinvoinnin luomisen tuottavuuden kohottamisessa. Tämä on myös Himasen raportin keskeinen sanoma. Eli ict tulee olemaan tulevaisuudessa tärkeä elementti hyvinvoinnin turvaamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti