Sivut

maanantai 11. marraskuuta 2013

423. Koko maan puolustaminen - vain poliittinen lupausSe, että koko maata pitää puolustaa, on eri asia kuin alueellien puolustus. Tämä tiedetään. Suomen sotilasasiantuntijat ovat varmaankin määritelleet uhkatasot, joilla maata puolustetaan, vaarallisimpana tasona se, jolla maa on uhattuna tulla miehitetyksi kokonaan.

Kun tässä järjetyksessä mennään uhkakuvissa ylös päin niin alueelliset puolustusyksiköt ovat tärkeässä asemassa torjumassa keskivaikeaa uhkaa. Voidan opimisstisesti olettaa, että kun tässä torjunnassa onnistutaan, vihollinen luopuu koko maan valtaamisesta, koska panokset muodostuvat liian suuriksi.

Alueelliset yksiöt pitää voida organisoida nopeasti ja liikuviksi. Niillä pitää olla yksinkertaiset ja toimiviat aseet. Alepuolustukseen turvautumien on ainut realistinen tapa puolustaa mahdollismaan suurta osa maata.

Ilmeisesti on olemassa strategia, missä järjestyksessä tarvittaessa  Helsinkiä kohti peräännytään. Jos Helsinki meneteään, koko maan menetetty.

Jos Suomi liittyy Natoon, koko puolustusstrategia on määriteltävä uudelleen. Silloin on vielä toisarvoisempaa puhua koko maan puolustamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti