Siirry pääsisältöön


394. Terveysasemien vaihtoehdoiksi laatuyrityksiä

Ministeri Risikko myöntää tämän päivän HS:ssä sote-uudistuksen epäonnistuneen ja muodostuneen valtion voimille liian vaikeaksi toteuttaa. Samalla hän kannattaa Oulun mallin kokeilua, jossa raha seuraa asiakkaan perässä. Palvelujen antajina olisivat nykyiset terveysasemat, yksityiset yritykset ja järjesteöt. Yhtenä yrityksena mainitaan Coronaria.

Olen ollut Vantaan kaupungin ostopalveluasiakkaana Coronariaan lähetettynä glaukooman takia vuodesta 2008 ja valittanut hoidon  laadusta enimmäisen kerran 16.2.2011. Siellla tyyli on sellainen, että ilmoitetaan aika, ja se on sovittava. Yhteyttä yrityksen asiantutijoihin ei saa. On vain neuvontanumero. Lääkäriä pääsee tapaamaan, jos yrityksen mielestä aihetta on. Sain kutsun viimeksi 29.7.2013 Coronariaan. Oletin, että siellä tehdään tarkistus, miten 22.3.2013 ostopalveluna Silmä Asemalla tehty harmaakaihileikkeus oli mennyt. Mennessäni Coronariaaan sovittuna aikana, siellä  tällöin otetiin silmänpaine epäluotettavalla elekronisuihkulla silmän pintaan. Paineet olivat hyvät. Myös näkökenttä kartoitettiin ja silmmän pohjat kuvattiin. Kuvaaminen onnistui ensimmäistä kertaa 10 vuoteen kaihin poistamisen ansiosta. Hämmästykseni oli melkoinen hoihenkilöstön ilmoittaessa heti tutkimusten jäleen, että Coranaria ottaa yhteyttä, jos aihetta on. Odottelin aikani. Menin omailla rahoilla 1.11.2013 Silma Asemalle, jossa todettin oikeassa silmässä korkea pine ja heti sovittiin pikaisesta laserhoidosta.

Jos Oulu alkaa yhteistyöhön tämän kaltaisten yritysten kanssa, vaarana on pavelutason laskua, samalla tavalla kuin hoivalaitoksissa on tapahtunut. Nyt kun sote-uudistus jo virallisesti viivästyy ja kokoomus saa vedettyä näin yksityisiä yrityksiä terveysasemien hoitokumppaneiksi, demarien, vasemmiston ja kepun pitää ärähtää ja otta homma haltuunsa.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3307. Ylen Jälkiviisaat raivostui

Karvala vetosi Kälviän kunnan kokeiluun, jossa pojat pantiin kanalaan katsomaan, kuinka kanat munivat ja pillin soidessa emäntä otti suurimmat munat ja vei ne punnittaviksi osuuskauppaan, jonka hoitaja lahjoitti ne illan hämyn tulessa ison talon palkollisille. Jäsenet Uljas, Perho ja Karvala kiivailivat, kuinka naiset ja ennen kaikkea tytöt eivät pääse eteen päin urallaan, kun pojat vievät työpaikat suuhunsa kuin mansikat metsiköstä. Tähän Uljas ehdotti, että pojille pitää perustaa oma matematiikka, joka sisältää vain ykkösiä ja nollia. Kaikki Jäsenet olivat samaa mieltä, että työssä pitää vallita tasa-arvo. Ja niinpä Uljas ehdotti, että kaikkein lantalapioiden varsi oli katkaistava saman mittaiseksi, koska kaikki tällä tavalla kaikki saisivat sontaa samalla mitalla. Tähän Karvala ei suostunut, vaan vaati superlapion käyttöön ottamista kaikille 40-vuotiaille poikamiehille, koska sillä tavalla heidän yhteiskuntakelpoisuutensa kehjettysi Ruotsin Reserviläisliiton vaatimalle tasolle. Tähä

3310. Ylen Jälkiviisaat oli hyvin vihainen Soinille

Ylen Jälkiviisaat oli viimoissaan, kun presidentiksi ei valittu kaikkien jyväjemmarien tuntemaa lihansyöjä Tehniä, vaan Studerius. Tämä mies on Soinin sanoin niin suuri, että mennessään Pohjanmaalle hänet pitää pönkätä latoon tunniksi ennen Laihian torin puhettaan. Saman latoon, jossa Sipilä harjoitteli valtiopäivien avauspuhettaan. Siksi siitä tuli sutta ja silppua, vaikka silppukone oli huollossa Keravalla. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, siinä mene matalaksi myös Limingan pellot paljastaen samalla kepun suuren haaveen rakentaa mainitun pitäjän merenrantaan Euroopan suurimman lentokentän tuomaan kepun äänestäjiä Kongosta Kulmunia äänestämään. Tästä ladosta tulee myöhemmin pyhäinjäännös inspiroimaan, kuinka puolue paisuttuaan isoksi voi myös samoilla tulilla näivettyä sitruunaksi ilman, että äänestäjät eivät huomaa mitään, sillä niin suuri oli pelko vielä tupailloissakin.  Tällä välin kaikki nuoret miehet olivat jo Mäntsälän kohdalla menossa heinäseipäät olalla etsimään kesämökkejä, j

3237. Ylen eilinen A-talk oli Orpolle floppi, Henrikssonille timantteja

Ylen eilinen A-talk oli pääministeri Orpolle yhtä kujanjuoksua. Hän aloitti monta kertaa urheasti saman tosi virren, kuinka Suomi selviää vain työteolla velkaantumisen ollessa hurja 10 miljardin luokka vuodessa ja korkomenojen kivutessa lähes neljään miljardiin, jne. Saman aikaan Lindtmanin kertasi kerta toisen perään, kuinka yksinhuoltaja Liisalta viedään tuhkatkin pesästä, kun työttömyysturvasta leikataan ja yksinhuoltaja vähennystä typistetään ja ruoan hinta nouse pilviin ja saman aikaisesti rikkaiden verotus kevenee. Tämän levy pyöriessä jatkuvasti Lindtmanin sanoittamana Orpon ilme vaihteli uskollisen papin ja käytettyjen huonekalujen välittäjän ilmeiden välillä. Lopulta vieressä istuva Anna Maja Henriksson otti kylmästi Orpon paikan tämä jäädessä sivustakatsojaksi alkaen rauhallisesti kohta kohdalta käydä läpi, mitä hallitus tekee, jotta iskut eivät osuisi samoin köyhiin ja vähäosaisiin. Henriksson pelasti Orpon katastrofilta.  

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *