Sivut

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

436. Kevan Ailuksen puolustus

Ei voi olla parempaa puolustuta kuin silloin, kun se tapahtuu etukäteen. Tämän todisti jo von Klausevist aikoinaan 1890-luvulla. Näin kävi myös Ailukselle, joka tietämättään tai sattumalla otti esille 29.10.2013 tärkeän asian. Jos Ailus saa tämän sanomansa läpi poliitikoille, hän saa kaikki syntinsä anteeksi.

Hän totesi Helsingin Sanomissa tällöin, että paljon olennaisempi kysymys eläkeikää on huoltosuhde, joka on nyt 55  lasta ja vanhusta 100:aa yöikäistä kohden. Se pysyttelee samana, vaikka nykyistä eläkeikää nostetaisin heti 67 vuoteen.

Ailuksen laskelmissa ei ole otettu huomioon niitä, jotka jäävät ennen virallista eläkeikää huollettaviksi lisääntyvän työttömyyden ja syrjäytymisen takia. Tässä tilanteessa on erittäin vaikeaa uskoa demaarien suunnitelmia siitä, että työelämän laadun parantamisella ja työhön tuloiän matalenmisella päästäisin lähellekään 55:n huoltosuhdetta. Johtamisen kehittämisen vaikutus työssäkäynnin vuosien  määrän kohoamisessa on  vielä vaikeampaa uskoa. Sitä on jauhettu johtamiskirjoissa jo vuosia  sinne tänne,  kirjoista onnellisesta johtamisesta jaettuun jothamiseen.

Lukekaa Ailuksen ennsute!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti