Geenimanipuloidut ruokaraaka-aineet ovat tulleet markkinoille pysyvästi. Maissi ja riisi valtaavat jalansijaa yhä suuremmassa määrin elintarviketuotannossa ja ja viime kädessää kiihtyväti runsastuvan ihmiskunnan suissa. Saman aikaisesti hallitusten välinen ilmastopanelin IPCC:n tuoreen raportin mukaan ilmaston lämmetessä useita asteita vuosisadan loppuun menessä perinteisen ruoan tuotannon olosuhteet joutuvat vaikesti ennustettaviin olosuhteisiin maapallon eri alueilla.
Jo 1980-luvulla patentti-ja rekisterihallituksen johtorymän ihmetteli, miten Yhdysvalloissa oli mahdollista saada patentti geenimanipuloiduille uusille eliölajeille, muillekin kuin rokotteille. Asia unohtu nopeasti. Askel oli kuitenin oli otettu. Ihminen siis pystyy patentoimaan uusia eliöitä syötäväksi ja ihmisjäsenten varaosiksi. Niipä värien patentointi oli jo pikki juttu näiden rinnalla.
Mutta mihin manipulaatio johtaa? Esimerkkinä käy jälleen dynaaminen USA. Maan elintarvikejättien geenimanipuloinnilla tuotettu ruoka pannaan tavalla tai toisela korvaamaan perinteisillä raaka-aineilla tuotettu ruoka, jolloin ruoan tuotanota on näiden jättien hallussa ja helppo kontrolloida.
Eri edistykselliset ja jopa utopistiset tahot ovat puhneet maailman hallituksen muodostamisesta YK:n tilalle tasoittamaan maapallon eri osien elintasoeroja sekä estämään sotia ja ilmastomuutosta. Nyt näyttää vahvasti kuitenkin siltä, että tätä ei tarvita, koska Yhdysvallat on jo ottanut ohjat käsiinsä muiden muassa ihmisten kontrollissa, teollisuustuotannossa, finanssialalla, sotateknologiassa ja massataiteessa. Miksei se kontorolloisi samanlaisella otteella myös elintarviketuotantoa?
Kommentit
Lähetä kommentti